Vervangen vloer grote zaal Gorechthuis Vervangen vloer grote zaal Gorechthuis
Vervangen vloer grote zaal Gorechthuis is vervroegd

Al geruime tijd zijn wij bezig met de voorbereidingen om in de grote zaal van het Gorechthuis de vloer te gaan vervangen. Deze houten vloer is kwalitatief slecht en niet geïsoleerd, waardoor wij er teveel warmte aan verliezen. Tijd voor vervanging dus.

De uitvoering heeft behoorlijk wat consequenties: na de sloop van de vloer is de zaal lange tijd niet bruikbaar, vooral vanwege de lange droogtijden van het materiaal. Daarom hadden we dit gepland in de zomerperiode, omdat er dan weinig activiteiten zijn. Nu door de huidige omstandigheden álle activiteiten in het Gorechthuis en de Gorechtkerk zijn stilgelegd, hebben we besloten de uitvoering van de aanpassingen in zaal 1 en 2 te vervroegen en daarbij de voorgeschreven regels in acht te nemen.

De aanpak is inmiddels gestart, zie de foto's, de houten vloeren zijn gesloopt, diverse leidingen onder de vloer zijn aangepast en de eerste laag schuimbeton is gestort. Daarna volgt de tweede laag waarop de vloerverwarming wordt aangebracht, waarmee de energiebeheersing geoptimaliseerd wordt.

Als het klaar is, en als we weer gebruik mogen maken van de Gorechtkerk en het Gorechthuis, verwachten wij dat de grote zaal fraaier is geworden en weer voor lange tijd mee kan.

Jan Kooi