Feest van de Geest Feest van de Geest

Feest van de Geest Groningen / Noord Drenthe
26 mei tot en met 6 juni.
Thema: In Vuur en Vlam

Feest van de Geest ‘In Vuur en Vlam’
Dit jaar zal ook onze kerk opengesteld zijn voor het Feest van de Geest, het tweejaarlijkse landelijk evenement, waarbij kunstenaars in verschillende kerken het Pinksterfeest met kunstwerken zullen uitbeelden.
Het thema is ‘In vuur en vlam’. Kunstenares Alette de Groot uit Haren zal in de Gorechtkerk een interactief kunstproject tentoonstellen.
De kerk is geopend voor bezichtiging op 26 mei (Hemelvaart), 28 en 29 mei, 4 juni, 5 en 6 juni (Pinksteren), steeds tussen 13.00 – 17.00 uur.
In nog 24 andere kerken in de provincies Groningen en Drenthe kunt u terecht. Kijk daarvoor op de website www.feestvandegeest.nl

Over Alette de Groot

Opgegroeid met oog en liefde voor de natuur, fulltime actief in de derde wereldbeweging van de jaren ‘70-’80 (ondertussen opgeleid tot sociaal cultureel werker), en vanaf de jaren ’90 werkzaam als beeldend kunstenaar…(tekenen, schilderen, grafiek) en cultureel ondernemer. Ze deed eerder al met veel plezier mee aan het Feest van de Geest in Zeerijp, Eelde, Zuidlaren en Den Andel. Voor deze editie werkt zij samen met Anke Smit (haiku).
Ze willen aan de slag met een combinatie van tekst en beeld. Bezoekers zullen nadrukkelijk uitgenodigd worden hieraan mee te werken.