Napraten via Zoom na de kerkdienst: een aanrader Napraten via Zoom na de kerkdienst: een aanrader

Met enige regelmaat praat ik na de kerkdienst na, digitaal natuurlijk in deze coronatijd. Ik praat met en luister naar medegemeenteleden en ik zie hen ook. We hebben het even over de dienst. Ik hoor over verhuisplannen, over dat de laatste actie van de Werkgroep Goede Doelen op stoom begint te komen; over hoe het met die of die gaat. Soms gaat het even nergens over. Dat geeft niks: je hebt elkaar gezien en ontmoet.

Soms word ik na een degelijke preek voor de tweede keer gesticht. Enkele weken geleden vertelde een gemeentelid over zijn zorgen over het klimaat. Hij zei dat we allemaal zo ongeveer in het paradijs leven, zo goed hebben we het. Maar dat dat echt niet zo kan doorgaan. We putten de aarde uit. We moeten een gezonde aarde aan toekomstige generaties overdragen. Vroeger was er in Haren regelmatig een bijeenkomst in de Dorpskerk om voor een goede aarde te bidden. Ik was onder de indruk van zijn betrokken verhaal, ik was gesticht.

En weet u wat ik ook zo prettig aan dat ‘zoomen’ vind? Je wordt na kort met zijn allen in een willekeurig groepje ingedeeld. Je hoeft niet te denken: met wie zal ik deze keer een praatje maken? Zouden ze het bij dat tafeltje op prijs stellen als ik erbij kom? Of kan ik beter dat groepje kiezen? Wie komt er bij mij zitten? Dat wordt voor je beslist, lekker makkelijk. De ervaring leert dat zich dan altijd een leuk gesprekje ontwikkelt, waar je aan meedoet of gewoon naar luistert.

Tot ziens en horens na de kerkdienst; fijn als u ook meedoet!

Ida Stamhuis

Als u of jij nog nooit 'gezoomd' hebt en graag een steuntje in de rug wilt, stuur dan even een berichtje met naam en telefoonnummer naar zoomcontact@gorechtkerk.nl. Er zal dan contact opgenomen worden. Het zal u meevallen.