Ventilatie kerkzaal voldoet aan richtlijnen overheid Ventilatie kerkzaal voldoet aan richtlijnen overheid
De overheid heeft richtlijnen vastgesteld voor de ventilatie van ruimtes waarin bijeenkomsten worden gehouden.

Voor onze kerkdiensten betekent dit dat de kerkzaal tijdens de dienst matig geventileerd moet worden. Dat mag niet met open ramen en deuren, omdat dit teveel wervelingen geeft. En we moeten in de winter de opgewekte warmte in de zaal vasthouden. Na een bijeenkomst moet de zaal voldoende geventileerd - ‘gelucht’- worden, afhankelijk van of er direct weer een bijeenkomst plaatsvindt.

Om aan de richtlijnen te voldoen is ons oude ventilatiesysteem weer in ere hersteld. Boven het plafond zijn nieuwe ventilatoren geplaatst die digitaal worden aangestuurd. De ventilatoren zijn geprogrammeerd om ‘s zondags van 9.30 tot 11.30 uur op matige stand te functioneren. Van 11.30 tot 13.00 uur staan ze op maximum, waarbij frisse lucht wordt toegelaten. Daarmee is de zaal weer klaar voor volgend gebruik.