Collecte aanstaande zondag Collecte aanstaande zondag
De vluchtelingen zijn op Lesbos aangekomen uit landen als Afghanistan, Syrië, Congo en Ethiopië, op zoek naar warmte, veiligheid en een betere toekomst. Hun situatie is urgenter dan ooit. Kerk in Actie werkt in Griekenland samen met drie partnerorganisaties. We helpen de vluchtelingen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen.
Nog steeds komen veel jonge vluchtelingen aan op de kust. Samen met de hulporganisatie Borderline Lesvos probeert Kerk in Aktie op te komen voor deze kinderen. De organisatie richt zich op medische zorg voor vluchtelingen. Borderline biedt eerste hulp, informatie en transport aan vluchtelingen die met bootjes aankomen op de kust van Lesbos. Ook hebben ze een eigen schooltje op het eiland waar kinderen uit de vluchtelingenkampen veilig lessen kunnen volgen.
Er zijn bijna 4.000 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen in Griekenland. Ze leven onder slechte en gevaarlijke omstandigheden, soms dakloos op straat. Met steun van de Europese Unie zijn in april vier opvangcentra ingericht met plaats voor 160 van deze minderjarige vluchtelingen. De Europese Unie betaalt de basiskosten van opvang: huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, juridische bijstand.
Door de coronacrisis is extra medische zorg nodig. Kerk in Actie betaalt de kosten van een verpleegkundige en medische benodigdheden voor de kinderen (vaccins, antibiotica, antiseptica, maskers enz.).
De diaconie beveelt de collecte van zondag 29 november van harte bij u aan. Doe mee en geef deze jonge mensen een kans!