Van de kerkenraad Van de kerkenraad
Vanaf 5 juli: zomerdiensten in Gorechtkerk én Dorpskerk

Vanaf zondag 5 juli mogen we volgens de coronarichtlijnen weer kerkdiensten organiseren. We zijn dankbaar dat we bij elkaar mogen komen, maar dat zal alleen kunnen met de nodige beperkingen, onder andere dat het niet is toegestaan om samen te zingen. Een kleine commissie heeft een gebruiksplan gemaakt om aan alle richtlijnen, zoals hygiëne, voldoende afstand, aanmeldsysteem, etc., te kunnen voldoen. Zo kunnen we op een veilige en verantwoorde manier bij elkaar komen.

De versoepeling van de coronamaatregelen valt samen met de start van de gezamenlijke zomerdiensten die wij gewoonlijk met de Hervormde Gemeente houden. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden naar de kerk te kunnen, hebben we samen met de Hervormde Gemeente besloten de zomerdiensten dit jaar elke zondag zowel in de Gorechtkerk als in de Dorpskerk te houden, in de ene kerk om 9.30 uur, in de andere om 11.00 uur. In beide diensten gaat dan dezelfde dominee voor met dezelfde liturgie en preek. We beginnen op zondag 5 juli om 9.30 uur in de Gorechtkerk met ds. Michiel Pronk als voorganger. Om 11.00 uur houdt hij dan dezelfde dienst in de Dorpskerk. De tijdstippen wisselen per zondag. Dat betekent dus dat op zondag 12 juli de dienst om 9.30 uur begint in de Dorpskerk en om 11.00 uur in de Gorechtkerk, en zo verder. Het rooster vindt u  >hier<. In de dienst van 9.30 uur zal er kindernevendienst zijn, in de dienst van 11.00 uur niet. Tijdens de diensten in de Gorechtkerk is er oppas voor de allerkleinsten. In de Dorpskerk kunnen de jongste kinderen in de diensten om 9.30 uur mee naar de kindernevendienst.

Vooraf aanmelden voor de kerkdienst
Wilt u een of meer van de zomerdiensten bezoeken in de Gorechtkerk of in de Dorpskerk? Dat kan alleen als u zich van tevoren aanmeldt:

Voor de Gorechtkerk via www.klaaromdoortegaan.nl (tot uiterlijk donderdagavond voorafgaand aan de zondag erop). Gemeenteleden die niet beschikken over een computer kunnen zich aanmelden via hun wijkouderling of contactpersoon. Aan de hand van de ontvangen aanmeldingen zal ‘geloot’ worden wie de eerstvolgende zondag een dienst kan bezoeken. Alle aanmelders krijgen tijdig bericht of ze wel of niet bij die dienst aanwezig kunnen zijn. We zullen proberen de toewijzing iedere week zo te doen dat iedereen die zich aanmeldt, de mogelijkheid krijgt om op een zondag de dienst te bezoeken.

Voor de Dorpskerk via aanmelden@dorpskerkharen.nl of telefonisch via 06 33744403 (tot uiterlijk vrijdagavond 18.00 uur).

Als u naar de kerk komt, moet u rekening houden met de geldende voorwaarden, voorzorgen en beperkingen. Dat betekent, behalve dat u zich altijd vooraf aanmeldt, ook:

Dat u thuisblijft als u last heeft van verkoudheidsklachten, hoesten of koorts.
Dat u in en rond de kerk anderhalve meter afstand houdt van andere kerkgangers.
Dat u niet zingt in de kerkzaal (gemeentezang is niet toegestaan).

We hopen dat we, ondanks deze beperkingen, toch weer mogen uitkijken naar gezegende diensten. En gaat u liever nog niet ‘fysiek’ naar de kerk: onze diensten blijven uiteraard ook te volgen via www.gorechtkerk.tv

Met hartelijke groet, namens de kerkenraad,

Jolly Kerkstra