woensdag 2 februari 2022

Oer

Datum: 
 woensdag 2 februari 2022
Tijdstip: 
 20.00  - 22.00 uur
Locatie: 
 Gorechthuis

De auteur / theoloog Corien Oranje verzorgt een lezing naar aanleiding van het boek OER dat zij schreef, samen met nanobioloog prof. dr. Cees Dekker en theoloog prof. dr. Gijsbert van den Brink.

‘Oer’ is een vertelling die op een nieuwe en verrassende manier verbinding legt tussen Gods grote Verhaal in de Bijbel en hedendaagse inzichten vanuit de wetenschap. Hoofdpersoon is een proton die vlak na de oerknal ontstaat en de lezer meeneemt op een duizelingwekkende reis door de tijd. Proton maakt vol bewondering mee hoe de Schepper tijd en ruimte instelt, wetten in gang zet, – licht, geluid en kleur schept en hoe H/Zij ervoor zorgt dat de planeet aarde een (t)huis wordt voor de mens. En hoe bijzonder het is dat de Schepper op een dag zelf de schepping instapt.
In het boek proberen de auteurs om gelovigen die een conflict ervaren tussen het Bijbelse verhaal enerzijds en de wetenschappelijke ontdekkingen en gegevens anderzijds een helpende hand te bieden.

Corien zal vertellen over het doel en de opzet van het boek, ze zal een stukje voorlezen en ze vertelt over de reacties, – zowel uit kerkelijke als uit wetenschappelijke hoek. Een avond die zeker de tongen los zal maken over de vraag hoe we Genesis 1 – 3 (kunnen) lezen.

Spreker:         Mw. Corien Oranje
Datum:           Woensdag 2 februari
Tijd:                20:00 – 22:00
Plaats:            Gorechthuis

terug