World Servants Haren World Servants Haren
World Servants Haren bouwt ook dit jaar aan verandering!

Ieder jaar trekken honderden jongeren uit heel Nederland de werkhandschoenen aan om mee te helpen aan de bouw van klinieken, scholen en sanitaire voorzieningen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De projecten worden onder het motto ‘bouwen aan verandering’ georganiseerd door de christelijke organisatie World Servants.

Ook dit jaar gaat er vanuit Haren en omgeving weer een groep mee met World Servants. De volgende acht jongeren gaan dit keer de uitdaging aan:

• Romy Huurman, Rianne Kasper, Suzan Kasper en
   Francien Vonck
 gaan in Zambia klaslokalen bouwen.
• Ellemijn Oosterhuis gaat ook naar Zambia, maar zij
   gaat daar een kliniek bouwen.
• Sander Kooi gaat naar Oeganda om een kleuterschool
   te bouwen.
• Stijn Bor gaat in Ecuador een
   cacaoverwerkingscentrum bouwen. 
• Jacob Boonstra gaat naar Malawi voor een
   voorbereidingsreis voor de komende projecten, en zal
   ook het project van afgelopen jaar bezoeken.

Niet alleen daar doen we hard ons best, maar ook hier in Nederland zetten we de schouders eronder om deze projecten te kunnen financieren. Het hele jaar zijn wij bezig om daar geld voor op te halen.
Houd onze sociale media en onze website in de gaten voor updates, acties en leuke evenementen!

Website: www.wsharen.nl
Instagram/Facebook: WorldServantsHaren

 
Bouwen aan verandering dichtbij Bouwen aan verandering dichtbij
Jammer genoeg kunnen wij als World Servants komende zomer niet naar onze projectlanden. We hadden het natuurlijk al een beetje zien aankomen, maar toch zuur dat het nu definitief is. Het is de veiligste keuze voor ons, maar ook voor de projectlanden.

Wij zullen zelf dus helaas niet gaan bouwen aan de gebouwen waar we ons twee jaar geleden voor hebben ingeschreven. Gelukkig gaan de projecten wel door: de bevolking daar gaat de handen uit de mouwen steken om de gebouwen toch zelf van de grond te krijgen. Helaas moeten ze het doen zonder ons hulp, maar fijn dat de gebouwen er alsnog komen.

Toch mogen ook wij komende zomer bouwen aan verandering, maar dan dichtbij: in Nederland. In verschillende steden in Nederland zullen leden van onze groep gaan klussen, samen met mensen in de buurt rond een daklozenopvang, een dagbestedingslocatie, een buurthuis of een voedselbank. Zo leren we hun leefwereld beter kennen. Dit jaar niet ver weg bouwen aan verandering, maar dichtbij!

Op de officiële website van World Servants vindt u meer informatie over waarom de projecten niet meer doorgaan, wat het alternatief nu is en welke projecten wij gaan doen. Op onze sociale media zullen we onze projecten voor komende zomer ook nog toelichten!