dinsdag 15 februari 2022

Bibliodrama Een avond om de Bijbel en jezelf spelend te verstaan.

Datum: 
 dinsdag 15 februari 2022
Tijdstip: 
 19.30  - 22.00 uur
Locatie: 
 Gorechthuis of Gorechtkerk

Bibliodrama is een krachtige methode om persoonlijke en spirituele groei te bevorderen door met een groep een Bijbeltekst spelend te verkennen. Het is steeds weer verrassend om mee te maken, hoe het overnemen van een rol uit een Bijbelverhaal ertoe leidt dat de spelers zonder grote moeite ontdekken, waar het verhaal hun eigen leven raakt.

Bibliodrama is het speelse uitproberen van “een nieuwe versie van jezelf op een Bijbels podium” (T. Tromp). Tegelijk is het ook een waardevolle manier van Bijbelstudie die soms tot verrassende inzichten leidt juist doordat niet alleen het hoofd aan het werk is, maar het hele lijf meedoet.

Deze bibliodrama avond is voor iedereen geschikt die kennis wil maken met de methode van Bibliodrama. Enige voorwaarde is nieuwsgierigheid en de bereidheid om jezelf open te stellen voor een verrijkende ontmoeting met de tekst en met de medespelers.

Begeleidster: Prof. dr. Annette Merz, gecertificeerd begeleidster van bibliodrama (Centrum voor Bibliodrama) en tevens hoogleraar Nieuwe Testament aan de Protestantse-Theologische Universiteit in Groningen.


Datum:       Dinsdagavond 15 februari
Tijd:           19.30 – 22.00 uur
Plaats:       Gorechthuis of Gorechtkerk

Aantal deelnemers: 8-14

terug