Cheque voor De Zonnehof Cheque voor De Zonnehof
Op maandag 28 juni heeft de Werkgroep Goededoelen een cheque overhandigd aan drie afgevaardigden van Woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren. De Werkgroep had hiervoor Alida van de Riet en Erna van der Molen uitgenodigd namens de leiding van de Zonnehof, en Gerrit Hartman namens de Stichting Vrienden van de Zonnehof. Zij werden om 13.30 uur verwacht in het Gorechthuis.Verrast
Nadat iedereen voorzien was van een kopje koffie of thee vond de officiële overhandiging plaats. I.v.m. alle coronamaatregelen was het na afsluiting van het seizoen 2019-2020 niet mogelijk een cheque te overhandigen. Maar dat bedrag bleef gereserveerd voor De Zonnehof en samen met de opbrengsten van de acties in het seizoen 2020-2021 kon de Werkgroep de afgevaardigden een cheque van € 5.000,- aanbieden. Alida, Erna en Gerrit waren zeer verrast en bedankten de Werkgroep heel hartelijk voor dit bedrag en al het werk dat hiervoor verzet was.


Beleeftuin
Het bedrag is bedoeld als startkapitaal voor het maken van een Beleeftuin bij De Zonnehof in Haren. Dat is al langer een grote wens, maar door de coronaperikelen was het project op de lange baan geschoven. IVN (Instituut voor natuureducatie) heeft ondertussen een plan ontwikkeld voor hoe de Beleeftuin eruit zou kunnen zien. Het maken van een goede afscheiding is dan een eerste vereiste, zodat bewoners wel vrij in de tuin kunnen lopen, maar niet de tuin kunnen verlaten. Verder zullen er goed begaanbare paden worden aangelegd, veel planten en bloeiende bloemen, bloembakken, diverse zitjes en bankjes en misschien wat kleine dieren. De Zonnehof wil graag meer mensen actief bij het project betrekken door bijvoorbeeld het doneren van een bankje of bloembak.

EBOO-project
Daarnaast is een bedrag van € 3.000,-- overgemaakt naar het EBOO-project in Kibera (Nairobi) in Kenia. In Kibera, de grootste sloppenwijk van Afrika, is het voor kinderen niet vanzelfsprekend om naar school te gaan. Veel gezinnen leven in grote armoede.  Stichting EBOO zorgt ervoor dat kinderen uit deze sloppenwijk wel naar school kunnen. Op dit moment is er, naast corona, ook een enorm voedselprobleem. Van het gedoneerde geld wordt 100% hiervoor ingezet. Kijk hier voor meer informatie over het EBOO-project.

 
terug